San Francisco 2015

Et par gange om året pakker vi rygsækken og tager flyveren til den anden side af globen for at mødes med nogle af de klogeste hoveder og de mest innovative virksomheder i verden; for at udforske nye trends og tendenser; og for at holde os opdateret på den nyeste viden fra nogle af de bedste forskningsinstitutioner. I oktober 2015 tog vi igen afsted med en gruppe, 12 nysgerrige danskere fra uddannelsesmiljøet, der var interesseret i at få indblik i Silicon Valleys måde at tackle de forandringer der udfordrer elever og lærer over hele verden. Teknologisk udvikling og demografiske ændringer har aldrig været mere markante end i dag – læring og formidling skal derfor tilpasses. Hvad er morgendagens færdigheder og kompetencer? Hvilken viden skal vi formidle i fremtiden for at holde os relevante på global plan og hvordan kan vi tilpasse traditionelle kurser og metoder til moderne krav? Disse spørgsmål ville vi finde svar på….

Og budskabet fra Silicon Valley er helt klart, at det handler om et mindset. En kultur baseret på tillid, videndeling, samarbejde, accept af fejl og udvikling som mål. I morgendagens verden handler det i høj grad om at kunne samarbejde på tværs af kulturer, industrier og opgaver; vi skal derfor udvikle et flexibelt mindset med kærlighed for læring, udforskning og kritisk tænkning  – med det i rygsækken kan vi bytte indholdet ud efter behov og vor tids udfordringer. Rammer og reskaber vi bruger til formidling skal helst afspejle de rammer og redskaber der venter os efter uddannelsen; det kan derfor betale sig at holde godt øje med den teknologiske udvikling som organisationer og virksomheder er i… Læs hele artiklen her: http://ilab.dk/blog/fremtidens-uddannelse

Udover turen i uddannelsesmiljøet tog vi chancen for at mødes med nogle af de klogeste hoveder indenfor hjerneforskning og lykke.
Til foredrag med Professor BJ Fogg fra Stanford University hørte vi om “behavioural design” og hvordan vi strategisk kan lave om på vores adfærd – for at virkelig nå de mål vi sætter os og derved øge kvaliteten af vores liv. Derudover tog vi turen i vinbjergene udenfor San Francisco for at mødes med Professor Michael Hagerty fra University of California, Davis. Han inviterede os ind i hans private hjem i en “community” i Marin County, hvor han bor sammen med 400 andre ældre mennesker, og forsker/underviser omkring lykke i et ægte fælleskab. Sidst, men ikke mindst talte vi med forfatter Linda Graham om hendes nye bog “Bouncing back” og kunsten at træne hjernen for maximal modstandskraft.
Separate stemningsrapporter fra disse møder følger ved lejlighed… 🙂

Advertisements